top of page
  • Yazarın fotoğrafıYaman

UFO

Gündemimiz madem ülke olarak uzay, İşbankası Kültür Yayınları'ndan çıkan Adalara Çıkmak kitabında yayımlanan ve çok güzel bir kuş bakışı adalar gravürü ile görselleştirilmiş Lumieres dans la nuit dergisinden bir alıntı yapalım.



Adalar üzerinde bir UFO, Lumieres dans la nuit, Aralık 1971


Olay 7 Temmuz 1963 saat 21:20 ile 02:30 arasında, Göztepe'deki bir apartmanın altıncı katından gözlemlenmiş. Olayın tanıkları Naime Suar ve Nazire Kutsal en az on iki UFO gördüklerini ileri sürmüşler. En gösterişlisiyse Heybeliada üzerinde dört beş dakika boyunca havada asılı gibi durmuş ve boyutları ''Ayasofya'nın kubbesi büyüklüğünde veya daha da büyük''müş. Ergün Arıkdal ''Enquete a Istanbul'' (İstanbul'da Araştırma) başlıklı makalesinde iki tanığın da - biri kimyacı, diğeri Almanca hocası- ''eğitimli insanlar'' olduklarını vurguluyor. Dolayısıyla söz konusu kişiler ''ruhsal açıdan dengeli, o güne kadar psikolojik hiçbir rahatsızlığı olmamış ciddi insanlar'' olarak karşımıza çıkıyor. Parapsikolog Ergün Bey kendilerini muayene ettiğini ve halüsinasyon görmeye mahal verecek hiçbir durum gözlemlemediğini belirtmiş.


Makalede görsel olarak İstanbul ve Adalar'ı gösteren bir harita yer alıyor. Harita üzerinde, gözlem yapılan noktayla UFO'ların görüldüğü nokta arasındaki tahmini uzaklık - aşağı yukarı on kilometre kadar olsa gerek- gösterilmiş. Dolunay olması da cabası. Ayrıca Heybeliada semalarındaki meşhur UFO'nun da bir çizimini koymuşlar. UFO'nun çevresinde ''gazdan oluşum gibi görünen bir halka'' ve üzerinde, pastanın üstündeki çilek misali, ''lombozlar'' resmedilmiş. Görgü tanığı hanımlar ''zorlukla seçilebilen, dörtgen şeklinde pencereler'' gördüklerini anlatmışlar!



27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page