top of page
  • Yazarın fotoğrafıYaman

T.Ö.M.D.F. Burgazadası Öğretmenler Dinlenme Kampı Broşürü 1968

Güncelleme tarihi: 17 Mar 2020

ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZA,


Yirmi yıldanberi, meslek ve memleket sorunlarına eğilerek, memleket kültürüne, Türk toplumuna ve özellikle Türk Çocuklarına hizmet eden T.Ö.D.M.F., her zaman değerli öğretmen arkadaşlarının da emrinde ve hizmetinde olmuştur. T.Ö.D.M.F.'nin öğretmen arkadaşlarımıza sunduğu hizmetler arasında, yaz kampları açmakta vardır.


T.Ö.D.M.F. yorulan öğretmen arkadaşlarımızın eğlenip, dinlenerek bilgi ve görgülerini arttırmak, bir meslektaş topluluğu halinde tatillerini mutlu geçirmelerini sağlamak üzere, İstanbul Burgazada'da satın aldığı binada, öğretmenlerle yakınlarına yaz kampları açmaktadır.


Geçen yıllarda kampımızda kalan öğretmen arkadaşlarımızın ve yakınlarının:


UCUZLUĞUNU

                     DOĞAL GÜZELLİĞİNİ

                                                         DÜZENİNİ


övdükleri ve bu yıl için de yer ayırttıkları gözönüne alınarak, bu hizmetten yararlanmak isteyen arkadaşlarımızın geç kalmamalarını dileriz.


Az ücret çok hizmet ilkesiyle çalıştırılacak kampımıza katılacak öğretmen arkadaşlarımıza şimdiden mutlu bir yaz tatili dileriz.

  



T.Ö.M.D.F GENEL BAŞKANLIĞI KAMP YERİ VE BİNASI


1-Kamp yeri, İstanbul'un dinlenmek için en seçkin köşelerinden birisi olan yeşil çamlığı ve denize hakim manzarasiyle iç açıcı BURGAZADA'dır.


2-Kampımız, Federasyonumuzun malı bulunan kamp binamızda ve bahçesine bu yıl yeni yaptırılan rahat çadırlarda açılmaktadır.


3-Kampçılarımızın daha iyi dinlenebilmeleri için sağlanan olanaklar şunlardır:


a) Her kampçıya bir somya, bir yatak, bir yastık ve bir pike verilecektir.


b) Kampçıların her devrede, kendi aralarından seçecekleri bir temsilcinin ve kamp yöneticileriyle baş aşçının katılacakları bir kurulun vereceği karara göre, her doyurucu, zevkli kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri verilecektir.


c) Öğle yemekleri, pergelenin altında, gölgede yenecektir.


ç) Termosifonlu banyo


d) İki metre boyunda büyük, vitrinli buz dolabı...


e) Güneş koltukları, şezlonglar, oturup dinlenme sıraları ve koltukları.


f) Kampçıların denize girdikleri yerde soyunma kabinleri v.s.


KAMPA KATILMAK İÇİN BİLGİ


4-Kampa katılmak isteyen meslektaşlarımız:


a) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 14/12 Demirtepe Ankara veya 12 99 46 numaralı telefonumuza başvurabilirler.


b) Kampçı yazısında kaçıncı devreye kaç kişi ile katılacağını, ücretini postaladığını açıklamalıdır ki, kendisine yerinin ayrıldığı ve oda numarasını gösteren belge gönderilebilsin.


c) Ankara'da bulunanlar her gün yukarıda belirtilen adresteki Federasyon Merkezimiz Bürosuna saat 14:00'den 17:30'a kadar başvurarak yerlerini ayırtıp paralarını makbuz karşılığı ödeyebilirler.


d) 1 Temmuz 1968 gününden sonra bütün müracaatlar, herhangi bir gecikme ve yanlışlığa meydan verilmemesi için İstanbul - Burgazada Öğretmenler Kampı Müdürlüğü adresine yapılacaktır.


KAMPA GİRİŞ ŞARTLARI


5-Kampa 15 günlük her devre için kişi başına çadır 250, oda 275 lira ücret peşin olarak makbuz karşılığı alınır, 6-10 yaşını bitiren çocuklara %50 indirim yapılır ancak bunlara yatak verilmez.


Para şu adrese gönderilmelidir:

Türkiye Öğretmenler Bankası Yenişehir Şubesi hesap no: 21089.


6-Kampa 6 yaşından küçük çocuklarla, bulaşıcı hastalığı bulunanlar ve bulaşıcı olmasa bile aşırı sakatlığı görülenler katılamazlar.


7-Bir kampçı en çok iki devre kampımızda kalabilir.


8-Kampa, Milli Eğitim Bakanlığı örgütüne dahil her dereceli okullarda çalışan öğretmenlerle bürolarda çalışan Milli Eğitim görevlileri ve bunların eşleri çocukları, anne ve babaları kardeşleri katılabilirler.


9-Kampımıza, her devre için başvurma sırasına göre ücretli peşin alınanların kayıtları hemen yapılır. Başvuranların sayısı fazla olan devreler için mahrumiyet bölgelerinde çalışanlarla Federe derneklerimiz üyelerine öncelik hakkı tanınır.


KAMP DEVRELERİ


I.DEVRE   8 Temmuz Sab. 22 Temmuz Akş.

II.DEVRE 23 Temmuz Sab.   6 Ağustos Akş.

III.DEVRE 7 Ağustos  Sab.  21 Ağustos Akş.


KAMPÇILARIN UYMASI GEREKEN HUSUSLAR


-Kamp bir dinlenme ve sağlık kazanma yeri olarak düşünüldüğünden yemek, uyku, dinlenme ve eğlence, denize girme zamanları kısaca kampta günlük hayat bir programa göre düzenlenecektir.


-Yukarıda adı geçen programı da içine alan ve geçen yaz kampımızda uygulanan kamp iç yönetmeliğimize uymayı kampımıza katılmak için başvuran bütün kampçılarımız şimdiden kabul ederler.


-Kamp iç yönetmeliğine uymıyarak, kamp toplumunun düzeni ve öğretmenlik onuruyla bağdaşamaz tutum ve davranışları veya benzeri hareketlerle kampın huzurunu bozmak istiyenler Kamp İdaresince kamptan uzaklaştırılırlar.


-Her ne suretle olursa olsun Kamptan atılanların tahsil edilmiş olan paraları iade edilmez ve bu kimseler gelecek yıllarda da kampımıza katılamazlar.


BURGAZADA ÖĞRETMENLER KAMPINA GELİRSENİZ:


-Tüm kampçılar, öğretmen ve öğretmen yakını olduğundan, orada yabancısı olmadığınız, sıcak bir çevre bulacaksınız.


-Denizin en güzelini, tabiatın en doyulmazını, yeşilin insanı dinlendiren çeşitlerini görecek, seyredeceksiniz.


-Marmara akşamlarının mehtabını doya doya seyredecek, her gece BURGAZADA DENİZ VE SPOR Kulüplerinin eğlencelerine katılacak, hayatında eğlenemediğin kadar eğlenecek, dinlemediğin kadar dinleneceksiniz.


-Tarihi zenginliklerine eş bulunamıyan İstanbul'un, en ilginç yerlerini gezecek, hem eğlenecek, hem de eğlenerek birçok yeni şeyler öğreneceksiniz...


-İstediğimiz akşamlar motor gezileri düzenlenecek, bu gezilerde Marmara gecelerinin, tadına doyulmaz manzaralarını seyredecek, Marmara gecesinin güzelliğini tüm ruhunda duyacak, tüm benliğinle yaşıyacaksınız.


6-İstediğiniz zaman eğlenecek, istediğiniz zaman dinlenecek, istediğiniz zaman da, öğreneceksiniz.


BURGAZADA ÖĞRETMENLER KAMPIMIZ HAKKINDA KAMPÇILARIMIZIN İZLENİMLERİ


''Kampımızın anı defterinden''


''Öğretmenlerin tasada, kıvançta, eğlencede, öğrenmede ve öğretmede, tam anlamıyla bir topluluk olduğunun hazzını, Burgazada öğretmenler Kampı'nda doya doya tattım..''


''Güzel bir tabiat..Mükemmel manzara. Buraya eğlenmeğe, dinlenmeğe, öğrenmeğe gelen anlaşmış bir topluluk: İşte Öğretmen Dernekleri Milli Federasyonu'nun Burgazada Kampı..''


''Burgazada, Ada'nın denizi, çamlar, tabiat, kamp yeri o kadar güzel ki, insan buranın tadına doyamıyor ve ilk günden, ayrılma günlerinin yaklaşmasının acısını içinde duyuyor. Burgazada Öğretmenler Kampı gerçekten çok güzel ve çok dinlendirici..''


''Türkiye Öğretmen Dernekleri Milli Federasyonu'nun Burgazada'da açtığı öğretmen dinlenme kampı, bence Türkiye Öğretmen Dernekleri Milli Federasyonu'nun Türk Öğretmenleri'ne yaptığı sayısız hizmetlerden birisi, açan, açtıran ve yönetenlere çok çok teşekkürler..''


''Hem dinlendim, hem gerçekten eğlenceli bir on beş gün geçirdim Burgazada Öğretmenler Kampı'nda..Teşekkürler..Gelecek seneye gene gelecek ve tatilimi burada geçireceğim..''


''Bütün meslektaşlarıma tavsiye ederim Burgazada Öğretmenler Kampı'nı..Gerçekten güzel ve dinlendirici..''



38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Geziler

5 Lisan

bottom of page