top of page
  • Yazarın fotoğrafıYaman

Burgazada Lioness Kulübü Derneği - Adaların Türk Turizmindeki ve Edebiyatındaki Yeri ve Önemi, Panel

3 Mayıs 1984 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde Burgazada Lioness Kulübü Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mükerrem Taşçıoğlu himayesinde düzenlenen seminer ve panelin 238 sayfalık notlarında sırasıyla konuşmacılar ve konu başlıkları: Haldun Taner - Tarihte Adalar Semiha Akpınar - Adaların Tarihi ve Arkeolojisi Turgut Cansever - Adalar'da Mimari Çevrenin Tarihi ve Geleceği Reha Günay İsmet S.Barutçugil - Turizm İşletmeciliği Açısından Ada Turizmi ve İstanbul Adaları Muhsin Zekai Bayer - Adaların Peyzaj Bütünlüğü ve Turistik Gelişme Önerileri Turhan İstanbullu - Konuşmalara ilişkin yorum Emre Kongar - Kıray'ın Bildirisi, Gecekondu ve Adalar Üzerine Bazı Düşünceler Doğan Hızlan - Adalar Üzerine Zeyyat Selimoğlu - Adalar ve Türk Edebiyatı



1 Mayıs 1984 Cumhuriyet Gazetesi Kültür Servisinin panel programı duyurusu:

Burgazada Lioness Kulübu tarafından Kultür ve Turizm Bakanı Mükerrent Taşçıoğlu himayesinde düzenlenen "Adaların Türk Turizmindeki ve Edebiyatındaki Yeri ve Önemi" konulu seminer ve panel 3 Mayıs Perşembe günü saat 9.30'da başlayarak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nda yapılacak. Oturumda konuşmacı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mübeccel Kıray, yorumcu ise Hacettepe Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Kongar. Haldun Taner'in yöneteceği "Adalar ve Türk Edebiyatı" konulu oturumda, Doğan Hızlan bir konuşma yapacak. Bu oturuma yorumcu olarak Zeyyat Selimoglu katılacak. Son olarak saat 17.00'de Milliyet Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'ın yöneteceği bir panel düzenlenecek. Panele Kultür ve Turizm Bakanlığı eski Eserler ve Müzeler Genel Müdurü Dr. Nurettin Yardımcı, Kultür ve Turizm Bakanlığı Turizm Genel Müdürü Cem Tarhan, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Emre Kongar, Doç. Dr. Turgut Cansever ve Doç. Dr. İsmet Barutçugil konuşmacı olarak katılacaklar. 

Adalar üzerine bir çok değerli bilginin bulunduğu panelden, Semiha Akpınar'ın Adalar Tarihi, Hristiyanlık ve Burgazada hakkında verdiği bilgilerden bazı kısımları olduğu gibi paylaşıyorum.



Bir sonraki yazım Zeyyit Selimoğlu'nun konuşmasının sonuna sakladığı bir anı ile ilgili olacak. 

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Geziler

5 Lisan

bottom of page