top of page
  • Yazarın fotoğrafıYaman

80 Yaşına Bakmadan Burgazada'da Kurt Avına Çıktı - Aralık 1975

Güncelleme tarihi: 17 Mar 2020

Burgazada'da korku saçan 3 kurt, sürek avında öldürüldü.

Çocukların rüyalarına giren bir kurt vardı Burgazadasında. Yıllardır ada halkına kabus yaşatıyordu. Çocuk masallarındaki kurt, Burgazada'da gerçek olmuş, koyun, tavuk, kedi, köpek yiyerek yaşıyordu. Bir gün belki sıra insanlara da gelecekti.


Adada korku vardı. Halk panik içindeydi. Güzelim sayfiye yeri zindan olmuştu herkese. Doğanın güzelliklerinden faydalanmak şöyle dursun, korkudan sokağa çıkamıyordu adalılar.


Geçen hafta sonunda Burgaz heyecan içindeydi. Belediye hoparlörleri sürekli anons veriyordu: ''Alo, alo! Dikkat! Hiç bir canlı sokak ve çamlıkta bulunmayacaktır. Başıboş dolaşan kurt, sürek avıyla vurulacaktır!''


Burgaz şimdiye dek böyle bir ava tanık olmamıştı. Hain kurdun sonu geldi demekti!


İstanbul Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü'nden 20 tecrübeli avcı gelmişti o gün Burgaz'a: en tecrübelileri, 80 yaşındaki Viktor Vartaliti'nin heycanına ise diyecek yoktu. Cebinden çıkardığı avcı düdüğüyle uzun uzun kurt sesleri çıkarıyordu.


Daha önce saptanan yerler iyice arandıktan sonra, Kalpazankaya mevkii tecrübeli avcılar tarafından kuşatıldı. ''Mazot'' ile ''Akbaş'' adındaki av köpekleri, avcıların sardığı bölgeye bırakılmıştı. Kurtların sonu gelmiş, sağa-sola kaçışıyorlardı.


Gözcüler, devamlı olarak arkadaşlarına bağırıyori çeşitli işaretler veriyorlardı. Avcılar heybetli canavarı arpacıktan gördükten sonra, silahlarını ateşleyerek onu kurşunla cansız yere serdiler.


Korular artık rahat edecek, çünkü ana kurtla yavruları yaşamayacaklardı ağaçların arasında. Kuvvetli olan kazanmıştı yine!


Hayat Dergisi 11 Aralık 1975 Sayı:50 Garbis Özatay'ın kaleminden korku dolu bir hikaye. Gönül isterdi ki onları uyuşturarak yakalayıp doğal ortamlarına salsınlar.


Bu efemera ile beraber Burgazada'da yaşayan hayvanlar listeme kurt ve yavruları hüzünlü bir şekilde girmiş oldular.


223 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Geziler

5 Lisan

bottom of page