top of page
  • Yazarın fotoğrafıYaman

Osman Gül Arşivi

Burgazada'nın tarihi kültürel mirası için emek vermiş, zamanında osmangul.eu websitesi üzerinden Burgazada hakkında bilgileri ve fotoğrafları paylaşmış, Burgazada sevdalısı özel bir insan Osman Gül.


Daha sosyal medyanın olmadığı yıllarda yurtdışında okurken sıla hasretimi; Türkiye'ye döndükten sonra ise kış aylarında yaz özlemimi; bir nebze olsun dindiren bir websiteydi Osman Gül'ün düzenlediği site. Bloğum www.burgazisland.com'a da kesinlikle ilham kaynağı olmuştur. Günümüzde websitesi aktif değil ama arşivcilik sağolsun! Zamanında websitesinin ekran görüntülerini almışım :) Bu fotoğrafların bazıları şu an fiziki olarak benim arşivimde bulunmaktadır. Bundan daha değerli bir gelişme ise koronanın ilk zamanlarında kendisine twitter üzerinden ulaştığımda websitesinin tüm yedeklerini hiç tereddüt etmeden anında bana iletmesidir. Bağlantımız burda sona ermedi ve Aralık ayında Ayfer Gül ile yaptığımız sohbet sırasında Osman Gül'ün, Burgazadamızın efsane kaptanlarından Basri Kaptan'ın oğlu, Afyer Hanım'ın da abisi olduğunu öğrendim. Umarım zamanı gelince bir Kaptanlar serisi yapmak nasip olur ve Basri Kaptan'ı da bu seride anarız.



ANTIGONI TO BURGAZ ISLAND
.pdf
Download PDF • 1.20MB

ANTIGONI TO BURGAZ ISLAND 2
.pdf
Download PDF • 894KB

ANTIGONI TO BURGAZ ISLAND 3
.pdf
Download PDF • 1.10MB

Ayfer Gül'den dinlediğim ve ne kadar benzer heyecanlar yaşadığımızı hatırlatan bir anı ile sonladırıyorum. Osman Gül, Burgazada'da kurt olayını anlatan bir dergi haberini bulup yurtdışında yaşadığı ülkeye kargolatıyor. Hatırlayanlar vardır belki benim de ilk paylaşımlarımdan biriydi bu haber.


Dijital olarak bize aktardığı Burgazada Mirası için sonsuz teşekkürler.

62 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page